Reiki

 

Wat is Reiki?

De term komt voort uit de Japanse woorden “Rei” en “Ki”. Rei betekent “universele” en Ki staat voor “levensenergie”. Het is dus universele levensenergie en deze is overal om ons heen, dit is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

Reiki is een holistische natuurgeneeswijze en werkt op vele vlakken;

  • Emotioneel
  • Mentaal
  • Spiritueel
  • Fysiek
  • Energetisch

Dit is hoe een behandeling werkt:

Ik geef de Reiki behandelingen in een werkruimte bij mij thuis. Tijdens een Reiki behandeling wordt je met behulp van mijn handen met deze levensenergie behandeld, op of boven verschillende plekken op het lichaam. Deze plekken zal ik deels intuïtief kiezen en ik volg daarin mijn gevoel. De energie vindt ook altijd zijn weg naar de plek waar het nodig is. Hierdoor worden blokkades verwijderd en kan je energie weer goed stromen, daarbij wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Het werkt op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. Het ontspant, geeft rust en werkt helend. Het helpt ook bij het verbeteren van de levenskwaliteit.

Reiki vergroot je intuïtie en leert je (beter) om te gaan met alle prikkels van het dagelijks leven. Als je de regie krijgt over je eigen energie, dan kan je ook energie die niet van jou is, herkennen en loslaten.

Tijdens de behandeling worden er meestal gevoelens ervaren zoals:

  • een warm en heerlijk gevoel
  • tintelingen
  • een ontspannen en rustig gevoel

Na de behandeling krijg je een moment om weer even “bij” te komen en om even na te genieten. We praten dan ook even na en wanneer je het leuk vindt, trek ik een Orakelkaart voor je, om te zien welke boodschap je vanuit daar mee mag nemen. Daarnaast deel ik indien gewenst, hetgeen ik heb binnen gekregen en opgemerkt tijdens je behandeling.

Reiki behandelingen zijn ook op afstand mogelijk.

*Het is goed om veel water te drinken, dit zal helpen het lichaam te reinigen. Je kunt daar alvast mee beginnen voor je naar huis gaat, want er staat hier een kan water tot je beschikking. Ook is het verstandig na de behandeling even geen actieve activiteiten te ondernemen maar wat “me time” in te plannen. Dit zal de werking van de behandeling ook ten goede komen.

Reiki bij dieren

Naast Reiki behandelingen bij mensen, geef ik ook Reiki (afstands) behandelingen bij dieren. Dieren zijn heel ontvankelijk voor de Reiki energie en ook bij hun zijn er net als bij ons als mens, mooie resultaten te behalen! Zij staan er nog meer voor open, omdat ze niet zoals wij mensen soms (voor)oordelen of twijfels hebben. 

Het geeft ze ontspanning en brengt hun chakra’s ( energie knooppunten in het lichaam) in balans. Ik kan ( ook op afstand) voelen op welke plek het lichaam extra ondersteuning en energie nodig heeft. De Reiki energie die het dier ontvangt, brengt rust, heft blokkades op en stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam.