Veelgestelde vragen over Reiki

Veelgestelde vragen over Reiki: Is Reiki veilig?

Ja! Reiki werkt ten goede van iedereen en heeft geen negatieve gevolgen en veroorzaakt geen schade. De Reiki energie is zuiver en van hoge kwaliteit. Een Reiki gever gebruikt niet zijn eigen energie om mee te werken.

Waarbij kan Reiki worden ingezet?

  • om de lichamelijke gezondheid te verbeteren
  • om de mentale gezondheid te stimuleren
  • om bewuster te gaan leven, blokkades ongedaan te maken, onderdrukte gevoelens en emoties vrij te maken en gebeurtenissen uit het verleden te verwerken
  • als moment voor jezelf..

Hoe vaak heb ik een Reiki behandeling nodig?

In het begin is het raadzaam om in een kortere tijd meerdere behandelingen te volgen, om de Reiki een goede start te geven. Geadviseerd wordt een wekelijkse behandeling in een periode van 4 weken. Daarna wanneer u eraan toe bent of voelt dat het nodig is.

Wat zijn Reiki symbolen?

Dit zijn symbolen die als hulpmiddel gebruikt worden tijdens een behandeling. Ze geven ook extra kracht aan de behandeling.

Voel je iets tijdens of na de behandeling?

Dit is per persoon verschillend, de meeste mensen ervaren tijdens de behandeling gevoelens van warmte en ontspanning en/of tintelingen. Soms voelen ze niks (dit ligt er denk ik ook aan in hoeverre je er voor open staat) maar dat wil niet zeggen dat het niet werkt! Wat ook weleens gebeurt is dat bepaalde symptomen eerst verergeren, maar dat is maar van korte duur. Daarna zal het weer beter gaan. Veel water drinken na een behandeling helpt om het lichaam reinigen.